Ook een maatje meer?

Al die overtollige kilo’s je kent ze vast wel ! Of misschien niet dat kan natuurlijk ook. Maar aan alle vrouwen en mannen met een maatje meer even een oproepje voor jullie !

Waarom deze oproep?

Ik ben benieuwd of jullie dezelfde gedachte hebben als mij.  Het is namelijk zo dat ik zelf een maatje meer heb. Of zeg gerust een Maat meer. Winkelen is niet mijn favoriete ding. Waarom niet? kijk maar is om je heen, elke kledingwinkel die jij binnen stapt zie jij een meisje staan van rond de 60 kilo, prachtig figuur en simpelweg een super gave uitstraling. Hier is overigens niks mis mee hoor. Je bent prachtig.

Het valt mij persoonlijk veel op dat je nooit bijna een winkel inloopt en dat je geholpen word door een medewerkster of medewerker met dat maatje meer. Persoonlijk vind ik dit erg. Want is een vrouw met een grotere maat, niet mooi? is het geen goed beeld voor de winkel? wat is het precies ?

 

Wat zou ik willen?

Het zou mij gaaf lijken dat je als vrouw zijne ( met dat maatje meer ) een winkel in kan stappen en dat je ook een medewerkster ziet lopen die een wat grotere maat kleding heeft als de gemiddelde vrouw. Waarom? omdat ik van mening ben dat elke vrouw mooi is ongeacht haar maat. En als je een winkel binnenkomt heb je vaak wel in de gaten van; Hey, laten we gaan want hier verkopen ze onze maat niet Of, Fijn! hier word ook aan de wat grotere vrouw gedacht.

Want wat heb je liever? scheef aangekeken worden, of dat er oprecht naar je geluisterd word. Misschien zeg ik dit een beetje cru, maar zo gaat het wel.

Jullie mening telt!

Ik wil graag weten wat jullie hiervan vinden, wat jullie leuk zouden vinden qua kleding, waar houden jullie van en ik welke maatklasse valt jullie maat. Dus zitten jullie tussen de 44 en 50 of tussen de 50 en 56 en ga zo maar door. Ik ben benieuwd of jullie een winkel in zouden lopen die de maatklasse heeft van maat 38 tot en met maat 58. En wat zouden jullie ervan vinden als deze winkel ook een online webshop heeft zodat je altijd kan bestellen?

Ik ben benieuwd ! laat het eventjes weten in de reacties of stuur een mailtje naar mrskuiperij@gmail.com

10 thoughts on “Ook een maatje meer?

 1. Hangt helemaal van de houding van de verkoopster af. Als het een leuk mens is die niet uit de hoogte is maakt haar maat me niks uit . Alhoewel het overigens wel fijn kan zijn om te zien hoe sommige kledingstukken op een andere plussize dame staan.

 2. Je schrijft: omdat ik van mening ben dat elke vrouw mooi is ongeacht haar maat
  Mijn tip aan jou is om dat zelf dan niet anders toe te passen. Anders haal je je eigen mening onderuit. Ik heb zelf een winkel van maat 34-56 en dat is juist omdat ik een winkel in damesmode wilde zonder maatoordeel. Bij ons gaat dat reuze gezellig! Succes en liefs, Janine

   1. Kom anders gewoon eens sfeerproeven hoe het ook kan. Altijd welkom in Ridderkerk in onze winkel The FashionBash om eens van gedachten te wisselen. Elke mening telt ook voor ons.

 3. Op zich maakt het mij niet zo veel uit. Het is misschien wel aardiger om in een winkel voor een maatje meer ook personeel te hebben in diezelfde categorie. Dat is niet overal het geval. Op zijn minst zou het wel fijn zijn als de winkels met een maatje meer ook rekening houden met het feit dat het figuur van iemand met een grotere maat ook anders is en dat ieder figuur ook nog weer anders is. Op welke plek zitten de rondingen. Een verkoopster in een dergelijke zaak moet dat weten en ermee rekening houden als ze adviezen geeft.

 4. Hai!
  Ik heb zelf maat 50 en ben zelf verkoopmedewerkster in verschillende winkels geweest die niet persé mijn maat verkochten (steps, the sting). Tegenwoordig werk ik in de bruidsmode. Soms is het idd wel prettig als de verkoopster niet maat 34 heeft maar ze hoeft echt niet persé maat 50 te hebben. Ik had overigens een collega met maat 38/40 die zich echt verdiept had in “plussize” (zoals ze dat dan noemen) en die kon dames echt goed adviseren! Hangt dus misschien wel een beetje van de persoon af. Ik ben overigens bij sommige winkels/ketens/merken niet aangenomen door mijn maat. Dus het is een goede insteek maar je moet het niet te zwart wit zien. Succes!

  1. Nee ik vertaal het zwart wit omdat het niet gewoon zo is. Maar idd hoeft niet meteen maar 50 te zijn maar een vrouwelijk iemand in de kleding winkel met maatje 46 is voor mij iets vertrouwder als 36..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.