schoonmaaktips, die wil toch iedereen?

Een lange tijd geleden heb ik met jullie een artikel gedeeld genaamd schoonmaken. En ik vond het tijd dat ik weer even een artikel schreef met een aantal tips betreft de keuken!

Een hele lange tijd geleden heb ik voor jullie een artikel geschreven met een aantal schoonmaaktips genaamd: Schoonmaken.

Dit artikel werd zo vaak gelezen dat ik dacht  ik doe er gewoon nog één, en dan elke keer specifiek gericht op een kamer in huis of rondom huis.

Welke kamer?

Vandaag ben ik gegaan voor de beste schoonmaak tips voor in de keuken ! Als je bij mij namelijk in de keuken komt dan kan ik wel met schaamte zeggen dat het verschrikkelijk is, het lijkt wel een slagveld. Nu kan ik wel allerlei smoesjes gaan bedenken maar daar komt natuurlijk niemand verder mee.

 

Citroen

Gebruik geen vieze schoonmaakmiddelen maar gebruik in plaats hiervan citroen. Het word net zo schoon en het ruikt ook veel lekkerder !

o3DfybU

Houten snijplanken

Om te zorgen dat ze zo mooi blijven, moet je je houten snijplanken nooit in de vaatwassen doen. Maak de plank schoon met een vochtig doekje met water en azijn. Of gebruik een halve citroen om de plank mooi schoon te krijgen.

Houten-snijplank-schoonmaken-en-onderhouden

Oven / magnetron

Ga je eten  bereiden in je oven wat eventueel kan gaan lekken. Schuif er dan een plaat onder met bakpapier zodat het makkelijk schoon te houden is.

Om je oven makkelijk schoon te maken,  gooi je een boel zuiveringszout in de oven samen gepaard met witte azijn. Dit lost het vuil op doordat het gaat schuimen. Maak de oven vervolgens schoon met een vochtige doek!

Om je magnetron goed schoon te krijgen zet je een bakje water met citroensap een minuutje in de magnetron, om vervolgens het vuil er zo af te vegen !

Pannen

Een aangebakken pan maak je schoon door er water met azijn in te koken, vervolgens de pan van het vuur te halen, wat zuiveringszout toe te voegen en even te laten staan.

 

Glaswerk

Om er voor te zorgen dat je glazen niet breken tijdens het afwassen kun je onderin de afwasbak een handdoek leggen.

2085

Gasfornuis

De metalen branders van het gasfornuis maak je schoon door ze in een plastic zakje te doen, wat ammonia toe te voegen, het zakje af te sluiten en vervolgens 12 uur te laten staan. Heb je dit gedaan dan kan je hierna de branders zo schoonvegen !

 

Vaatwasser

Ook de vaatwasser moet bijgehouden worden. Hoe doe je dit? zet een schaaltje witte azijn in een lege vaatwasser en draai een normaal programma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.