Kijken jullie ook al uit naar jouw zomervakantie?

Vorig jaar ben ik voor het eerst ( in me leven ) maar ook voor het eerst met bas op vakantie geweest. Ik had ongeveer wel een beeld van dat wat ik kon verwachten maar ik wist het niet zeker. Toch heb ik er weer enorm zin in om deze zomer weer te gaan !

Vandaag wil ik jullie een aantal tips geven betreft, Voorbereiding voor het op vakantie gaan naar het buitenland. Omdat ik (behalve vorig jaar dan) nog nooit of vakantie was geweest had ik géén idee waar ik naar moest kijken. Ik heb toen tegen bas gezegd, je weet wat ik leuk vind, zoek maar wat leuks uit !

Een terugblik naar vorig jaar.

Reeeete spannend zeg ik je, Je eerste échte vakantie boeken. Nu was het zo dat wij ons dit bedachten 6 weken voordat we gingen.. haha echt waar hoor.  Ik ging mij op een gegeven moment bedenken van , jaa gaby… je gaat dus ook voor het eerst in je leven VLIEGEN!

11 Juli kwamen wij aan bij het Can Garden resort, Side en de 18e gingen wij weer terug. Ik ging daar weg met de gedacht “Dit gingen wij dit jaar echt wel weer over doen.”

Ik merkte dat ik deze tips echt wel nodig had ! Dus ben je benieuwd ? lees even verder!

IMG_1968.JPG

 

Geldigheid van je paspoort of ID-kaart.

Controleer altijd de datum van je legitimatiebewijs. Vorig jaar kwam ik namelijk 6 weken van te voren (tijdens het boeken) dat mijn id dus al een jaar verlopen was.. dit kan je dus makkelijk €50,00 schelen zo net voor je vakantie.

 

Bagage.

Heb je een goede koffer? dan ben je goed voorbereid!  Ze moeten ontzettend goed tegen een stootje kunnen, wil je dat je spullen heel aankomen op de eindbestemming. Hou met het aanschaffen van je koffer wel op:

  • Afmeting
  • Gewicht
  • Kwaliteit

 

De vliegreis.

Een vliegreis kan erg stressvol en vermoeiend zijn. Zeker als je je niet goed voorbereid hebt op een vliegreis. Ik heb een aantal tips voor jullie bij elkaar gesprokkeld wat betreft de voorbereiding op je (eerste) vliegreis. Hier komen ze:

  • Drink water. Het is belangrijk dat je voldoende vocht binnen krijgt tijdens een vliegreis.
  • Neem oogdruppels en lippenbalsem mee in het vliegtuig. De lucht in een vliegtuig is namelijk erg droog. Hierdoor bestaat de kans dat je lippen en ogen uitdrogen. Druppel dus regelmatig je ogen en smeer je lippen regelmatig in.

 

  • Tijdens het opstijgen en landen kan je last van je oren krijgen. Hiervoor zijn verschillende oplossingen. Zo heb je speciale oordopjes die kunnen helpen tegen oorpijn tijdens het stijgen of landen. Ook kan je tijdens het opstijgen en landen op kauwgom kauwen en regelmatig slikken. Hierdoor hef je de druk op je oren op.

 

  • Als je last van reisziekte hebt, zorg dat dat je wat tabletjes tegen reisziekte bij hebt. Dit is ook verstandig als je nog nooit eerder hebt gevlogen.
  • Neem een extra trui of vest mee in het vliegtuig. Vaak is het niet zo warm in een vliegtuig.

 

  • Draag dichte schoenen die niet te strak zitten. In dichte schoenen blijven je voeten lekker warm in het vliegtuig. Ook kunnen je voeten uitzetten door de druk in het vliegtuig. Daarom is het handig om schoenen aan te doen die niet te strak zitten.
  • Neem iets mee om te doen in het vliegtuig. Bijvoorbeeld een boek of een puzzelboekje. Zo lijkt de vlucht minder lang te duren.

 

Huisdieren.

Vogels, Katten, Honden, Konijnen noem maar op! Voordat je op vakantie gaat moet je er voor zorgen dat je je dieren goed achterlaat. Mowgli (mijn hond) gaat in deze periode naar mama toe. Mickey en Lady gaan naar een konijnenopvang! Het is belangrijk dat je dieren het naar hun zin hebben en de juiste zorg krijgen als jij weg bent !

 

Je woning.

Dit is een groot dingetje voor sommige mensen. Het is belangrijk dat niet iedereen weet WANNEER je weg bent. Zorg dat je ouders of bekende de sleutel hebben zodat ze in de tussentijd de brievenbus leeg kunnen halen of even een keer de ramen open kunnen zetten.

Het tweede dingetje wat belangrijk is, zorg dat je woning schoon is voordat je weggaat. Je weet maar nooit waar beestjes zich gaan verzamelen, welke schimmels komen chillen of al die verschrikkelijke luchtjes. Natuurlijk is het ook fijn dat als je terug komt je niks meer hoeft te doen ! Kom je in de nacht terug? zorg dan dat je bed fris en opgemaakt is.

 

 

 

dit waren een aantal tips voor de voorbereiding van je vakantie. Aankomende woensdag zal er weer een artikel online komen omtrent de vakantie periode!

Blijf ondertussen mijn social media kanalen in de gaten houden !

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.