Brief aan mij

Het is tijd om de brief online te zetten die ik twee jaar geleden aan mezelf schreef. Ik heb hem geschreven omdat het misschien nog niet helemaal tot me doordrong wat er nou eigenlijk stond te gebeuren.

Lieverd,

Je bent 17 en klaar met de middelbare school. Op dit moment sta je op het punt om de sleutel te ontvangen van je eigen woning. Ben je er klaar voor ?  Want ik ken jou. Je wilt de wijde wereld in, nieuwe mensen ontmoeten en nieuwe dingen leren maar ben je al zover ?Je staat op het punt om het ouderlijk huis te verlaten en je hebt de keuze gemaakt om er voor te gaan en het op je eigen manier te doen.

Middelbare school was niet makkelijke he ? Je probeerde zo veel mogelijk onder de lessen uit te komen omdat jij, jij niet was.

Je hebt geen idee wie je bent , wat je de wereld te bieden hebt en wat je wil doen?

Laat ook de lelijke kanten zien

Haha, het leven is niet altijd positief. Het moment dat jij besloot om op jezelf te gaan, heb jij ook de verantwoording op je genomen. Ik zou je nu nog graag willen helpen met een aantal tips..  ik zou je helpen met meer zelfvertrouwen , of hoe afstand te nemen van je ouders.

Ik zou je vertellen dat je al je angsten overwint. Ik zou je zeggen dat je mooi bent, en dat schoonheid niet in het labeltje zit van je helmpje of jeans.

Ten slotte zou ik je heel erg duidelijk maken hoeveel ik van je hou en dat je soms je gedrag veranderd moet. Want Meisje, dit ben jij niet.

Liefs.

3 thoughts on “Brief aan mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.