Brandwonden dankzij de turkse zon

Zijn het tips? of is het meer een waarschuwing? als je verder leest kun je er zelf misschien wel iets moois van maken.

Yes hij is geboekt!

Eind mei hebben Bas & ik toch besloten om 10 dagenop vakantie te gaan naar Turkije. Eigenlijk was dit niet de bedoeling en zouden we wat anders leuks doen in de vakantie. Echter heb ik mij toen bedacht wat vorige jaar de vakantie deed voor mijn gevoel en voor mijn huid, maar uiteindelijk was de hoofdoorzaak eigenlijk tijd samen met Bas juist omdat wij alle twee zo druk zijn buiten onze weekenden en vakantie om.

De tijd was er, 4 juli zijn wij in de avond naar Flughafen Keulen-Bonn gereden en begon vanaf dat moment onze vakantie. Niet wetende wat de 10 dagen ons zouden brengen..

Ohje.. Verbrand!

Zeven dagen lang hebben wij het naar ons zin gehad en hebben we enorm genoten van onze vakantie tot woensdag. Wat je op vakantie altijd goed moet doen is insmeren en je schouders in de gaten houden. Natuurlijk hebben wij dit ook gedaan maar het mocht niet baten. We zijn er achter gekomen dat bas redelijk snel zijn schouderbladen had verbrand dus heeft die er uiteindelijk maar aan toe gegeven en heeft die een aantal dagen met T-shirt gezwommen. Alleen is daardoor zijn verbrande huid gaan vervellen. Op moment van T-shirt wisselen is hij opnieuw verbrand en is dus zijn verbrande en vervelde huid opnieuw verbrand waardoor er brandwonden en blaren begonnen te ontstaan. Op de onderstaande foto heb je een idee van hoe het er de eerste dag uit zag.

20170712_000319

Het ziet er dan misschien niet zo schuldig uit maar we hadden tegen elkaar gezegd, als het morgen ochtend erger is gaan we naar de dokter op het Resort. Nou je raad het al dit hebben wij dus ook gedaan. De foto kan misschien een beetje vies zijn nou geloof me dat was het ook. Bas zijn armen zaten namelijk compleet onder de blaren.

De dokter wilde er niks aan doen en stuurde ons door naar het ziekenhuis waar ze ze zouden weghalen. We hoorden de woorden nog goed van de dokter: You will be back at 1 hour. Dit klopte niet helemaal. Wij kwamen namelijk pas 26 uur later weer terug. Wat hebben wij in de tussentijd gedaan? nou dit, het lijkt misschien klein maar geloof me, in het echt waren zo zoveel groter. Inderdaad wij moesten met zijn tweetjes een nacht in het ziekenhuis verblijven terwijl bas aan het infuus lag.

IMG-20170712-WA0017

 

En toen..

Maar ik heb niet stilgezeten. Samen met de huisartsenpost in Doetinchem en de doktoren in het ziekenhuis heb ik besproken wat de echte oorzaak was en wat er aan gedaan kon worden. De oorzaak is heel simpel zoals ik net al zei.. je vervelde (verbrande) huid is opnieuw verbrand. En het enige wat je kan doen is antibiotica en het lostrekken van de blaren. Dus ben jij verbrand? Blijf dan gewoon echt uit de zon. Want de pijn die je er  aan over houd is gewoon niet leuk en de schade aan je schouders is het ook echt niet waard.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.