5 tips wanneer je weer terug naar school gaat, of voor het eerst.

Nog anderhalve week en dan zit ook mijn vakantie er weer op, maar de meeste scholen beginnen morgen alweer. Ik heb een aantal tips op een rij gezet zo dat je een goeie start kun maken aan jou nieuwe schooljaar!

Slaapritme

Begin je schooldag met een uitgerust gevoel. Niks is zo belangrijk. Niet alleen de kinderen maar ook ouders moeten ervoor zorgen dat je ongeveer een week van te voren het ritme weer opbouwt.

Ruimte

Zorg dat je in huis (bijvoorbeeld in de gang) een bepaalde ruimte hebt waar de kinderen hun spullen kwijt kunnen, denk dan aan hun jassen of tassen.

wp-image-1157042009

Gegevens

Zorg dat je alle gegevens van leraren hebt geordend. Dit in verband met contact opbouwen met leraren, zodat zij weten met wie ze contact op moeten nemen. En natuurlijk voor jullie als ouders zodat je gegevens hebt van de mensen bij wie je aankan komen kloppen mocht je iets bijzonders hebben.

Buitenschoolse activiteiten

Naast het begin van een nieuw schooljaar horen daar vaak ook activiteiten bij. Vanuit school kan je je vaak inschrijven voor een aantal dingen die je na school OP school kunt uitvoeren.  Maar bij buitenschoolse activiteiten kun je ook denken aan voetballen, tennis, buitenspelen.

Het is wel belangrijk dat je samen met je kinderen of met elkaar afspreekt hoeveel tijd je kind of jij aan deze activiteiten deel neemt. En voor ik het vergeet, is het volgende punt ook ontzettend belangrijk!

Huiswerk

Het is ontzettend belangrijk dat jij of je kinderen op tijd begint met huiswerk maken. Ik weet namelijk uit eigen ervaring dat het gewoon heel belangrijk is.  Dus krijg jij op maandag huiswerk voor donderdag? maak dat ook op maandag en niet op woensdag. De kans dat jij op woensdag huiswerk krijgt voor donderdag is ontzettend groot dus het scheelt je ontzettend veel werk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.