Blut?! skip dan deze dingen!

Haha, heb jij aan het einde van de maand ook meer maand over als geld? en bedenk jij je vaker op welke uitgaven jij kan besparen? lees dan snel verder want deze dingen knnen je veel geld kosten op de lange termijn!

Denk je van jezelf dat je goed op je uitgaven let? bedenk dan eens dat eigenlijk een groot percentage van je aankopen onbewust gekocht worden. Zet het allemaal maar is op een rijtje.. Hier een flesje frisdrank, hier een ijsje, een broodje en noem zo maar op!  Doordat je dit al zo ontzettend lang doet, is het eigenlijk onbewust in je gaan zitten.

Komen deze dingen je bekend voor? misschien is het dan tijd om er is over na te gaan denken of het wel echt nodig is.

Eten en drinken

Denk is aan de koffie die je koopt voordat je naar het werk gaat, of het flesje drinken die je koopt in elke pauze? waarom doe je dit? Als je 5 dagen in de week een flesje cola koopt is dat omgerekend; €312 euro in het jaar, alle weken meegeteld.

Of dat broodje van de Hema? Elk broodje kost ongeveer €2,00 reken dat is om in weken? Elke week dat jij een broodje koopt van €2,00 is dat elk jaar €104.

Schaf dus 1 keer een goede beker aan en neem je drinken en eten vanuit huis mee.

wp-image-199561982

Sale shoppen!

Ik ben eerlijk als ik zeg dat ik dit geweldig vind maar het is voor mij ook een probleem. Want die broek van €5.99 had je die ook nodig als die €29.99 was geweest? nee he? Je hebt het niet nodig dus koop het niet. Het lijkt zo goedkoop maar je gaat automatisch ook meer kleding kopen.

 

Lampen in huis

Okee.. ik laat heel vaak me lamp aanstaan. Ik moet ook wel opbiechten dat ik wel veel fijner slaap met een lampje aan in huis dan dat het zo donker is. Maar ook dit is iets wat je je aanleert. Woon je op jezelf of woon je nog thuis? Vaak als je op jezelf gaat wonen en je zelf de rekening moet betalen dan schrik je eigenlijk een beetje van de prijs die onderaan de factuur staat. Ja ik ook. Doe dus elke avond of morgen wanneer je slaapt of wanneer je weggaat alles uit! Kijk maar is wat het je scheelt.

 

 

Let op ! Binnenkort komt er een artikel online waarin ik je een aantal manieren geef om op een handige manier geld te verdienen! dus hou even social media in de gaten over wanneer ik dit ga plaatsen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.