Gevoelens en vertrouwen | review: persoonlijk fotoboek van Fotofabriek.nl

Afgelopen december kreeg ik een mailtje van een vriendelijke mw van Fotofabriek, of wij interesse hadden om een fotoboek voor hun te reviewen. Nu kende in de naam natuurlijk al wel een klein beetje dus deinsde in er niet van terug.

De naam van Fotofabriek klinkt op het eerste moment een klein beetje goedkoop, als je niet weet wat het bedrijf doet of als je het niet kent. De goedkope indruk van de naam staat compleet aan de andere kant als het product zelf, waar ik ontzettend tevreden mee ben.

Software

De software die je gebruiken moet om het product te maken is erg fijn en makkelijk te downloaden. Ondanks dat ik er enorm zin in had om mijn boek te maken, duurde het best een tijdje voordat de software zich volledig had geïnstalleerd. Maar dat is natuurlijk alleen de eerste keer. Wil je het zonder software doen? Ga dan gewoon naar het kopje Fotoboek maken.

Mogelijkheden

De software beschikt over ongelofelijk veel keuze qua formaat. Ik heb gekozen voor een hardcover boek, formaat A4 met 24 pagina’s. Als je de keuze gemaakt hebt opent er een venster met ‘Nieuw product’. Het laden duurde natuurlijk even omdat het programma zich moest opladen met de keuzes die je hebt.

Omdat je geen overdreven veel onzin lay-outs hebt wijs het zich vanzelf. Het lijkt alsof er heel veel op je beeldscherm komt te staan maar als je goed oplet dan kom je erachter wat welk knopje betekend. Het staat erg duidelijk op welke pagina je bent en waar je een nieuwe foto kunt plaatsen.

Achteraf (toen ik het boek al af had) kwam ik er pas achter dat je de afbeeldingen ook kunt centreren op de bladzijde i.p.v. de afbeelding op de hele pagina. Jammer, want wanneer je de afbeelding op de hele pagina hebt veranderd de kwaliteit ook een beetje. Maar dat is een les voor de volgende keer.

In eerste instantie kies je een formaat en de keuze van het papier en de afwerking maak je aan het einde na het uploaden van je boek. De keuze van de foto’s daar ben je het langst mee bezig. Ik heb gekozen voor de foto’s van mij en Bas. Dit was voor mij niet moeilijk. Als je het leuk vind kun je ook verschillende dingen toevoegen zoals gekleurde randen of achtergronden. Dit heb ik niet gedaan. Ik heb er alleen wel een paar uur over gedaan.. Als je klaar bent moet je een account aanmaken om je product te bestellen, alleen ik vond het wel slim van mezelf om dat vooraf te doen. Met het account kun je je pakket een beetje volgen en natuurlijk bestellen! En dan wachten.. totdat de beste man bij je voor de deur staat.

Resultaat

Het was ontzettend snel in huis, dat is zeker een ding waar ik echt verrast over was. Het contact met Fotofabriek ging ook ontzettend snel. Mijn boek werd namelijk dezelfde dag nog gemaakt en twee dagen later had ik hem al binnen.Het jammere is dat ik niet mijn fotoboek ontvangen heb met een harde kaft. Misschien dat ik dan iets verkeerds gedaan heb maar dit resultaat vind ik ook ontzettend mooi. Ik ben hier eigenlijk nog blijer mee dus het heeft goed uitgepakt. Het boek heeft een ontzettende mooie uitstraling en kwaliteit en dus zeker weten dè moeite waard om nu je eigen boek te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.