Ontzettend zenuwachtig!

Tijdens mijn opleiding tot Helpende heb ik niet echt tijd genomen voor een baan. Ik verdiende geld met mijn stage (kon er niet van leven maar hey het was iets!) maar ik leefde eigenlijk voornamelijk van mijn studiefinanciering. Maar daar komt nu verandering in.

Een nieuwe baan!

In de blog van donderdag kon je lezen dat ik zo goed als een nieuwe baan heb. Nadat ik de blog online had gezegd werd er meer en meer duidelijk voor mij. Ik weet wanneer ik beginnen moet, wat de tijden zijn en belangrijkste is dat het in mijn planning past haha, en ja weer komt het stukje planning de hoek om kijken.

Vanaf aankomende maandag heb ik een jaarcontract van 24uur in de week! Ontzettend blij dat ik deze kans krijg. Omdat ik nog niet definitief mijn diploma heb, en ik weet dat ik in juli de laatste keer studiefinanciering krijg werd de druk toch wel hoog om wat te vinden. Nou ben je niet ontzettend uniek als je helpende bent omdat je eigenlijk de belangrijkste dingen in de zorg niet mag zoals Medicatie toedienen, ja tenzij je Helpende plus bent dan mag dat wel.

Aankomende maanden

Voordat ik deze baan kreeg wist ik al dat ik in de maanden juli en augustus een baan had (van minimaal 20 uur) bij het bedrijf waar ik stage gelopen heb dus toen mij gevraagd werd of ik in die maanden ook 24 uur beschikbaar was moest ik ontzettend goed kijken of ik dat ging redden. Met een beetje passen en meten gaat dit lukken, al komt er dan wel een beetje druk op mijn schouders.

Het komt er namelijk op neer dat ik ongeveer 40 tot 50 uur in de week moet werken, gelukkig voor maar 6 weken! Nu ben ik de persoon die denkt dat wel aan te kunnen haha zolang ik maar een dag vrij heb of een dagdeel.

De reden dat ik daarvoor gekozen heb is omdat ik dat extra maandloon goed kan gebruiken zodat ik in juli/augustus kan afrijden en een autootje kan kopen.

Rijbewijs

Ik heb natuurlijk een rijbewijs (AM) maar daar komen we niet ver mee. Sinds november les ik dus ook voor mijn autorijbewijs. De eerste lessen heb ik vorig jaar november gekregen voor mijn verjaardag (waar ik overigens ontzettend van baalde) maar toen ik er over na ging denken dacht ik ja, dan kan ik een ook baan zoeken iets verder van huis, nou dat is dus gebeurd. De baan bevind zich namelijk in Zevenaar, ongeveer 23km van mijn huis vandaan. En dan is een rijbewijs en auto wel makkelijk.

Zoals ik al zei, ben ik ontzettend blij dat ik na mijn examinering gewoon direct aan de slag kan. Dit ook omdat we (maar vooral ik) dan eindelijk kunnen/ kan gaan sparen voor onze toekomst en de dingen die we willen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.