Opleidingswitch!

Het gevoel hebben er totáál niet bij te horen, het gevoel van eenzaamheid, teveel hooi op je vork nemen en simpelweg altijd aan het einde van de dag huilend thuis op de bank zitten, dat gebeurde mij toen ik voor de opleiding koos die mij werd aangeraden.

Mijn roeping

In 2014 ben ik geslaagd op het VMBO en haalde ik mijn diploma met hoofdvak Economie breed. Dit wilde zeggen dat ik alle basis begrippen kenden om de opleiding te volgen: Financieel medewerker niveau 4. Dit ben ik ook gaan doen, waarom? Ik was goed in economie, ik wist wat ik doen moest, hoe het gedaan moet worden en in welk tempo ik iets moest inleveren. Mijn leraar economie vertelde tijdens de welbekende “10minuten gesprekken” dat dit mijn roeping was en ik hier echt voor gaan moest!

De onderbouw

In de eerste twee jaar als leerling van de onderbouw had ik het niet makkelijk. Je kunt wel stellen dat het kut ging. Dagelijks ruzie, gesprekken met vertrouwenspersonen, matige cijfers, veel spijbelen en aan het einde van de rit 1 vriend overhouden.. In het tweede jaar kreeg ik economie i.c.m rekenen, eindelijk iets waar ik goed in bleek te zijn en waar ik echt mijn zinnen op had gezet. Maar tegelijkertijd was ik nog steeds dat eenzame meisje die elke week alleen vooraan zat. Maar dat veranderde snel!

De bovenbouw

Nadat ik na de zomer eindelijk weer mijn draai had gevonden en voor de richting Economie breed had gekozen was ik van mening er echt voor te gaan. Ik haalde weer goede cijfers kreeg nieuwe vrienden en ik was 4/5 dagen op school. Dit was voor mij doen veel (mocht je het je afvragen).

Examinering

Zoals iedereen in nederland heb ik in maart/april eindexamen gedaan op kader niveau. Hiervoor ben ik uiteraard geslaagd! Happy me !

Vervolgopleiding

Zo gezegd zo gedaan, ben ik mij in gaan schrijven voor de opleiding Financieel medewerker niveau 4. Het begon goed maar ook toch niet. Ik merkte dat ik niet helemaal mezelf begon te zijn en ik niet echt kon zeggen of doen wat ik graag wilde. Net als op het vmbo begonnen mijn cijfers wat te dalen, contact met klasgenoten werd een beetje minder et cetera. Het liep een beetje de spuigaten uit.. en ik begon steeds vaker thuis te zitten en mezelf ziek te melden.

Toen ik aan de opleiding begon ben ik ook op mezelf gaan wonen dus melde ik me gewoon elke dag opnieuw ziek en zat ik soms wel 2 weken gewoon thuis met buikpijn en hoofdpijn om weer terug te gaan.

Ik was totaal niet op mijn gemak. Elke weekend kwam Bas langs. Omdat hij toen nog niet bij me in woonde en we toen pas 3 jaar een relatie hadden ging hij elke zondagavond weer naar huis toe. En wat deed ik? Het moment dat ik de voordeur dichttrok of het moment dat we beide de telefoon neerlegde begon ik met huilen en huilde ik mezelf elke avond weet in slaap. Ik heb dit drie maanden volgehouden en ben uiteindelijk in februari 2016 gestopt met de opleiding, en ben ik in augustus begonnen aan de opleiding helpende niveau 2!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.