Gastric Bypass ~ 1

Eindelijk.. vanaf dit koment gaat mijn leven echt veranderen. Minder eten maar vaker, geen zoetingheid, niet drinken bij het eten en ga zo maar door. Ik ben begonnen aan het traject maagverkleining bij de Nederlandse obesitas kliniek.

Het traject

Het is een bijna 7 jaar lang traject waar ik aan begonnen ben. Twee jaar hiervan bestaat uit bijeenkomsten, diëtisten, artsen en zo verder. De overige 5 jaar bestaat uit ondersteuning, medische controles en bijeenkomsten.

Waarom ?

Nou dat kan ik je heel simpel uitleggen. Vanaf toen ik klein was ben ik al zwaar geweest. Ik ben altijd tot en met klas 4 van de middelbare de langste geweest maar vooral de dikste. In de afgelopen 20 jaar heb ik jaar in jaar uit bezoeken gehad in ziekenhuizen, bij behandelaren, diëtisten, fyshiotherapeuten et cetera. Dat was allemaal prima maar het gekke was, ik werd als maar zwaarder wanneer de behandeling klaar was. Geen onderliggende ziektes of punten waar het aan had kunnen liggen. Vandaar mijn deelname.

Ziekenhuis bezoek 1

Gisteren ben ik de gehele dag in het Rijnstate geweest voor een bijeenkomst, gesprek met de obesitasverpleegkundige, gesprek met anesthesiologie en de chirurg.

Geloof hij dat dit een hele volle dag was met enorm veel verhalen en informatie.

Er is mij gevraagd naar mijn voorkeur: Gastric Bypass.

Eigenlijk zonder dit te overleggen ging mijn chirurg akkoord. Hij vond dit een goede keuze.

Momenteel sta ik voor de kliniek om bijeenkomst 2 te hebben en een gesprek met de diëtist. Ben je fus benieuwd hoe mijn traject eruit ziet? Blijf deze blog dan even volgen want elke week kun je hier een verhaal lezen over dit traject.

One thought on “Gastric Bypass ~ 1

  1. Oh wat goed van je. Je hebt natuurlijk een goed voorbeeld aan je moeder. Ik wens je veel succes en sterkte. Het zal best zwaar worden maar het gaat je vast lukken👍👍👍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.